Премиерът на Израел Нафтали Бенет е на тайна мисия в

...
Премиерът на Израел Нафтали Бенет е на тайна мисия в
Коментари Харесай

Премиерът на Израел е на тайна мисия в Москва

" Премиерът на Израел Нафтали Бенет е на загадка задача в Москва ", оповестиха израелски медии в последните часове. Срещата е траяла близо три часа, оповестява " Аарец ".

Белият дом е бил авансово известен за нея и поддържа напъните на Израел да посредничи за преустановяване на огъня. В делегацията на Бенет са включени роденият в Украйна министър Зеев Елкин, както и съветникът по националната сигурност Еял Хулата, съобщи в. " Сега ".

Резултати от срещата не се оповестяват.

Според коментар в изданието " Аксиос ", това е извънредно необикновена стъпка за Бенет, който в последните дни посредничи сред Путин и Зеленски за преустановяване на огъня. Бенет е избрал да пътува по време на Шабат - интервалът от петък вечер до събота вечер, в който евреите не работят и съблюдават редица забрани. Негов представител е обяснил, че министър председателят е пътувал в нарушаване на Шабат, защото сходни изключения са разрешени, когато става дума за избавяне на човешки живот, прецизира " Аарец ".

Военното министерство на Израел е наложило ембарго над новината за визитата на Нафтали Бенет в съветската столица, само че представител на Кремъл е съобщил за срещата, предава още " Аксиос ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР