Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху свика спешна среща на някой

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху свика спешна среща на някой
Коментари Харесай

Облаците на правосъдието заради евентуална корупция се сгъстяват над главата на Нетаняху

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху свика незабавна среща на някой от най-близките си министри в ръководещата партия „ Ликуд “ поради следствия за корупция, които са свързани с доближени до Нетаняху хора. Предполага се, че на срещата ще бъде разискван вид за обществена реакция в идващите дни, написа The Times of Israel.
Най-сериозното следствие е по така наречен „ Случай 3000 “, където израелската полиция подозира, че е имало корупция. Този случай касае мултимилиардна договорка с немската корабостроителна компания ThyssenKrupp. Вече за четвърти път по случая беше разпитан персоналният юрист на Нетаняху – Давид Шимрон, а някогашният заместник-директор на Израелския народен съвет по сигурността Авриел Бар Юсеф и медиаторът на ThyssenKrupp в Израел Мики Ганор към този момент са в ареста и остават там най-малко до 17 юли. Нетаняху към момента не е свикан от следствието.
Същевременно израелският министър председател има проблеми по други два случая. „ Случай 1000 “ касае дарове, които Нетаняху е получил под формата на скъпи пури и шампанско от Арнон Милчан, холивудски продуцент. Другият случай - „ Случай 2000 “, се отнася до възможна корупционна процедура, при която Нетаняху е заречен да прокара законодателство в интерес на прочут издател в Израел, с което той ще има преимущество пред директните си съперници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР