Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху одобри нов кръг от преговорите

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху одобри нов кръг от преговорите
Коментари Харесай

ВОЙНАТА В ГАЗА: Нетаняху е съгласен на нови преговори за прекратяване на огъня

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху утвърди нов кръг от договарянията за преустановяване на огъня в Газа, които да се проведат в Доха и Кайро, заяви кабинетът му в петък, дни откакто договарянията изглеждаха в застой.
Откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция в понеделник, изискваща „ неотложно преустановяване на огъня “, Хамас и Израел си размениха виновността за неуспеха си да реализират съглашение.
Посредникът Катар съобщи във вторник, че договарянията сред Хамас и Израел за помирение в Газа и освобождение на заложници не престават, само че воюващите страни и медиаторите са дали малко информация от този момент.
Кабинетът на Нетаняху заяви, че министър председателят е разговарял с ръководителя на Мосад Дейвид Барнеа за договарянията, само че отхвърли да обясни дали Барнеа ще пътува до Доха или Кайро за договарянията.
Войната стартира, когато Хамас предприе невиждана офанзива против Израел, която докара до към 1160 смъртни случая, най-вече цивилни, съгласно израелски публични данни.
Израелската войска предприе ответна атака против Хамас, която е умъртвила 32 623 души в Газа, множеството от които дами и деца, съгласно здравното министерство в Ивицата.
Палестински бойци заловиха към 250 израелски и задгранични заложници по време на нападението против Израел на 7 октомври, само че десетки бяха освободени по време на едноседмичното помирение през ноември.
Израел счита, че към 130 остават в Газа, в това число 33, за които се допуска, че са мъртви - осем бойци и 25 цивилни.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР