Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обвини президента на еврейската държава

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обвини президента на еврейската държава
Коментари Харесай

Нетаняху описа заговор за свалянето му

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху упрекна президента на еврейската страна и някогашен министър в скрит план за свалянето му , оповестява Агенция Франс Прес.

Зная, че някогашен министър от " Ликуд " е провеждал диалози с обединението и е подготвял скрит план против мен да се извоюва огромна победа на идващите избори и аз да не съм министър председател, оплака се той на среща на дясната партия " Ликуд " на 69-годишния си рожден ден.

Нетаняху добави, че в схемата е забъркан и президентът Реувен Ривлин, който ще употребява пълномощията си да уточни различен претендент от " Ликуд " за водач на държавното управление след изборите.

Въпреки че министър председателят не уточни името на въпросния министър, Гидеон Саар, някогашен министър и водещ противник на Нетаняху в " Ликуд ", отхвърли обвиняванията, до момента в който Ривлин ги дефинира като " параноя " от страна на премиера.

Парламентарните избори ще се проведат през ноември 2019 година, само че има възможност да се провеждат предварителни избори при положение, че възникне рецесия във водената от " Ликуд " коалиция.

" Ако Нетаняху реши да не привиква избори, не е тъй като президентът Ривлин или някогашният министър от " Ликуд " Саар ще му основат проблем, а по-скоро, с цел да избегне покачване на обвинявания против него в интервал на избори, което може да докара до загуба ", разяснява вестник " Аарец ".

Нетаняху, който твърди, че е почтен по няколко корупционни случая, не е длъжен да се отдръпна от премиерския пост, в случай че против него публично бъдат повдигнати обвинявания.

Междувременно израелският министър председател съобщи на събитие в Тел Авив, представен от " Таймс оф Израел ", че арабските страни са " жадни " за Израел и желаят нормализиране на връзките.

Не приказвам теоретично. Редица прилежащи страни сега протягат ръка към Израел и възстановяват връзките си с Израел. Това е стъпка към мир, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР