Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху излезе със специално послание, адресирано

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху излезе със специално послание, адресирано
Коментари Харесай

Израел е с вас: Нетаняху с послание към иранския народ, обеща Иран да бъде свободен по-рано, отколкото си мислят

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху излезе със особено обръщение, адресирано непосредствено до иранския народ и му сподели: " Израел е с вас ", написа The Times of Israel. " Не позволявайте на дребна група фанатични теократи да смаже вашите очаквания и фантазии. Вие заслужавате по-добро. Вашите деца заслужават по-добро. Целият свят заслужава по-добро ", акцентира министър-председателят.

" Всеки ден виждате режим, който ви подчинява, вършиме пламенни речи за отбрана на Ливан, отбрана на Газа. И въпреки всичко всеки ден този режим потапя нашия район все по-дълбоко в мрак и по-дълбоко във война ", обърна се министър-председателят към жителите на Иран.

Във видеоизявлението на британски език, той продължи да акцентира военната мощност на Израел и неотдавнашните убийства на терористични водачи.



" С всеки минал миг режимът ви доближава вас, благородния персийски народ, към бездната ", споделя той. " По-голямата част от иранците знаят, че техният режим не се интересува ни минимум от тях. Ако го беше грижа, в случай че го беше грижа за вас, щеше да спре да пилее милиарди долари за безполезни войни в Близкия изток. Това ще стартира да усъвършенства живота ви. Представете си, в случай че всички големи пари, които режимът пропиля за нуклеарни оръжия и задгранични войни, бяха вложени в образованието на вашите деца, в подобряването на вашето опазване на здравето, в построяването на инфраструктурата на вашата нация, вода, канализация, всички други неща, от които се нуждаете. Представете си това ", продължи Нетаняху. 

" Когато Иран най-сетне е свободен, а този миг ще пристигна доста по-рано, в сравнение с хората си мислят, всичко ще бъде друго ", даде обещание той на иранците. " Нашите два антични народа, еврейският народ и персийският народ, най-сетне ще бъдат в мир. Нашите две страни, Израел и Иран, ще бъдат в мир ", акцентира министър-председателят на Израел.

" Когато този ден настъпи, терористичната мрежа, която режимът построи на пет континента, ще бъде банкрутирана, разрушена. Иран ще процъфтява както в никакъв случай до момента. Глобални вложения. Масов туризъм. Блестяща софтуерна иновация, основана на големите гении, които съществуват в Иран. Това не звучи ли по-добре от безкрайна беднотия, репресии и война? ", пита риторично Нетанюху във видеото, адресирано до народа на Иран.

Накрая Нетанюху приключва по този начин: " Не позволявайте на дребна група фанатични теократи да смаже вашите очаквания и фантазии. Вие заслужавате по-добро. Вашите деца заслужават по-добро. Целият свят заслужава по-добро. Знам, че не подкрепяте изнасилвачите и убийците на Хамас и Хизбула, само че вашите водачи го вършат. Вие заслужавате повече. Народът на Иран би трябвало да знае – Израел стои с вас. Нека дружно знаем бъдеще на разцвет и мир ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР