Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е заявил пред депутати от

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е заявил пред депутати от
Коментари Харесай

Окупацията е безсмислена, ако държавата е достатъчно силна, вярва Нетаняху

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е декларирал пред депутати от партията си " Ликуд " в понеделник, че мощните страни могат да окупират територии и да реалокират хора без последици , написа " Таймс оф Израел ".

Израелската медия отбелязва, че наподобява Нетаняху има поради хипотетично равнодушие на арабите към наложения от Израел надзор над Западния бряг.

" Силата е най-важният съставен елемент във външната политика. Окупацията e безсмислена. Цели империи са превземали и са подменяли популацията, само че никой не приказва за тях. Силата е ключът, това е разликата в нашата политика към арабския свят ", изтъкнал министър-председателят на среща на партията, провела се при закрити врата.

" Силата трансформира всичко и трансформира нашите политики във връзка с арабските страни, има и други страни по този метод ", добави той, като има поради страни, които скрито са заинтригувани да открият дипломатически връзки с еврейската страна.

Той също по този начин е отхвърлил концепцията, че териториални отстъпки от Израел могат да донесат мир . Според Нетаняху това може да докара единствено до краткосрочни промени и нищо повече.

Министър-председателят има вяра, че единствено софтуерната мощ може да докара до единодушие с арабския свят , защото " отстъпките се възприемат като уязвимост ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР