Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е казал на германския канцлер

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е казал на германския канцлер
Коментари Харесай

Нетаняху се оплака на Меркел, разтревожен от възхода на антисемитизма в Германия

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е споделил на немския канцлер Ангела Меркел, че еврейската страна е разтревожена поради възхода на антисемитизма в Германия , откакто крайнодясната националистическа партия " Алтернатива за Германия " зае трето място на немските парламентарни избори в неделя, оповестява " Франс прес ".

" Израел е угрижен поради възхода на антисемитизма през последните години измежду политически детайли отдясно и отляво, както и от ислямистки детайли ", е изтъкнал Нетаняху в телефонен диалог с Меркел.

Нетаняху не е загатнал категорично " Алтернатива за Германия ", която завоюва 12,6 % на изборите, което е най-хубавото показване на националистическа партия в Германия от Втората международна война насам.

Израелският министър председател призовал новото немско държавно управление, което ще бъде образувано, да работи за укрепването на силите в Германия, които одобряват историческата отговорност за Холокоста .

" Израел отхвърля всевъзможен опит за отказване на Холокоста ", отсякъл Нетаняху, отбелязвайки, че Германия също по този начин остава виновна за историческите събития , разиграли се през Втората международна война.

" Има две неща - отказване на Холокоста и отказване на отговорността ", подчертал още той.

Основни фигури от " Алтернатива за Германия " оспориха немската просвета за изкупване на виновността поради Втората международна война и изтребването на 6 млн. евреи в Холокоста.

Повече от 70 години след Холокоста избиването на европейски евреи към момента бележи надълбоко връзките сред Израел и Германия, която е един от най-силните му поддръжници в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР