Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е диктатор, виновен за смъртта

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е диктатор, виновен за смъртта
Коментари Харесай

Ердоган нарече израелския премиер диктатор

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е деспот, отговорен за гибелта на палестински деца, съобщи турският президент Реджеп Ердоган пред следващия избирателен протест.

„ Ела на себе си, Нетаняху, ти си нечовечен и си виновен за убийството на 7-годишни палестински деца, нечовечен си към дамите, които хвърляш зад решетките, към хилядите хора от 7 до 70 години, които тикаш в килиите. Жесток си освен за нас, мюсюлманите, само че и за свещения храм на християните. Ние в никакъв случай не сме преследвали евреите, не сме осквернявали синагогите и не вършим това, което вие вършиме. Не ни провокирайте. Ние няма да се хванем на тази игра, само че ще ви потърсим сметка на интернационалната сцена “, сподели Ердоган и прикани премиера на Израел да се вразуми.
Турският водач акцентира, че Турция няма да допусне повече свещената за мюсюлманите джамия Ал Акса да бъде обект на офанзиви и опозоряване, също така Анкара и турският народ ще продължат да поддържат досегашния статус на Йерусалим.

Управляващата Партия на справедливостта и развиването осъди нападките на израелския министър председател по адрес на Ердоган. „ Понятието деспот, с което Нетаняху назова президента ни, повече от всичко е уместно за самия израелски министър председател. Политик, който разделя жителите на своята страна на категории, няма правото да подлага на критика президента на Турция. Това е аморално и незаслужено “, съобщи представителят на партията в отбрана на своя партиен и държавен водач. Според него нападките на Нетаняху само подвигат престижа и рейтинга на президента на Турция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР