Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху даде знак за компромис по

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху даде знак за компромис по
Коментари Харесай

Нетаняху прави отстъпки за съдебната реформа

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху даде знак за компромис по противоречивата правосъдна промяна, която през последните 2 месеца изкара хиляди по улиците. Американският президент Джо Байдън се е обадил по телефона на Нетаняху в неделя и е изразил пред него безпокойствие от плануваната промяна.

На този декор и служещи в израелската войска се оповестиха срещу промяната и отхвърлиха да се явят на работа. Нетаняху предизвести, че на отхвърли ще се отговори твърдо.

 
Очаквам от началника на армията и отговорниците на обособените звена на силите за сигурност, да отговорят твърдо на този отвод от служене. Изобщо няма място за подобен отвод. Държава, която желае да съществува не може да толерира сходни феномени, няма и да го прави.
Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел

Вече повече от два месеца хиляди протестиращи са по улиците, с цел да изразят недоволството си от проекта на кабинета да отнеме от властта на Върховния съд и да даде повече пълномощия на изпълнителната власт.

Гласуването на ревизирания документ ще се организира след 30 април, когато Народното събрание още веднъж ще се събере след планувана отмора. Сред промените в текста са, че комисията за асортимент ще бъде разширена от 9 на 11 члена, само че съставът ѝ ще лимитира евентуалното въздействие на държавното управление.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР