Премиерът на Италия посети днес засегнатите от катастрофалните наводнения райони

...
Премиерът на Италия посети днес засегнатите от катастрофалните наводнения райони
Коментари Харесай

Мелони посети засегнатите от катастрофалните наводнения населени места в Емилия-Романя

Премиерът на Италия посети през днешния ден засегнатите от пагубните наводнения региони в италианската област Емилия-Романя, предадоха международните организации.

Заради бедствието тя си потегли по-рано от срещата на върха на Г-7 в Хирошима.

Самолетът на Мелони кацна по обед в Римини на брега на Адриатическо море, а след това тя стартира обиколка из засегнатите градове в региона. Наводненията лишиха живота на 14 души. Щетите от тях се правят оценка на милиарди евро.

Около 36 000 души бяха принудени да изоставен домовете си,  а доста хора остават без ток. Най-тежко наранено бе земеделието в региона, в който се отглеждат грозде, ябълки, круши, кайсии, киви, зърнени култури и разнообразни типове зеленчуци.

Днес дъждът в региона спря и избавителните екипи и доброволци започнаха да разчистват улиците от калта и да изпомпват водата от наводнените здания.

Италианското държавно управление ще заседава във вторник, на 23 май, с цел да одобри решения за отговор на създалата се рецесия.

Този уикенд времето се утежни в други италиански области поради нов циклон от Тунис. Северната област Пиемонте остава в оранжева степен на паника. Там проливните дъждове покачиха равнището на река По. В Торино бурните ветрове отнесоха покриви на здания и повалиха дървета.

На остров Сицилия пък проблем породи поради ново изригване на вулкана Етна, поради което бе затворено краткотрайно летището в Катания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР