Премиерът на Италия Джузепе Конте обяви пред долната камара на

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте обяви пред долната камара на
Коментари Харесай

Италия пак налага блокади на области и вечерен час заради COVID-19

Премиерът на Италия Джузепе Конте разгласи пред долната камара на италианския парламент, че неговото държавно управление ще наложи още ограничавания , защото разпространяването на новия ковид (COVID-19) продължава да нараства, в това число възбрана за пътешестване до рискови области на страната, съобщи АНСА.

" Кривата на заразяването ни наложи да подготвим нов набор от ограничаващи ограничения и да ги приемем преди сряда ", означи Конте и добави: " Кривата се повишава бързо във всеки континент. Европейският съюз е една от областите, наранени най-силно от втората вълна. През последните няколко седмици повишаването на случаите на COVID-19 е от 150 инфектирани на всеки 100 000 поданици и обстановката у нас се утежнява. Ръстът докара до доста умножаване на болестите. "
 Сблъсъци във Флоренция сред протестиращи и полиция поради COVID-19 ограниченията
Сблъсъци във Флоренция сред протестиращи и полиция поради COVID-19 ограниченията

По-рано сходни конфликти имаше Рим, Неапол и Торино

Конте сподели, че Италия се насочва към сюжет 4, при който нормално се постановат блокади.

Той акцентира, че интензивното лекуване ще бъде изложено на риск в 15 области до месец .

Италианският министър председател уточни, че тактиките ще бъдат " модулирани " с областите.

Кината, театрите и музеите ще бъдат затворени на национално равнище, сподели министър председателят. На гимназиите и междинните учебни заведения ще бъде подредено да употребяват единствено отдалечено образование .

Броят на хората, допускани до публичния превоз, ще бъде понижен на половина .
 Насилствени митинги в цяла Италия поради ограничаващите COVID-19 ограничения
Насилствени митинги в цяла Италия поради ограничаващите COVID-19 ограничения

Замерват служителите на реда с коктейли " Молотов "

След от време на време насилствени митинги против предходни ограничения, Конте посочи, че " разбираме гнева на хората, само че не трябва да има разногласия за отбрана на здравето на хората ". Той прикани хората да останат " единни в трагично време ".

Министър-председателят увери, че държавното управление ще постави " всички финансови старания " в поддръжка на заетостта.

Новият пакет от ограничения също по този начин ще включва народен вечерен час , започващ в 21:00 часа , посочи заместник-министърът на труда Франческа Пуглиси пред телевизия Sky, като ще има изключения за хора, които би трябвало да излязат заради служебни аргументи.

Италия записва към 30 000 инфектирани с ковид всеки ден през последните няколко дни.

Конте води диалози с регионалните шефове по отношение на ограниченията.
 Пак рекорден взрив на инфектираните с ковид в Италия
Пак рекорден взрив на инфектираните с ковид в Италия

31 084 инфектирани

Съобщава се, че е имало различия по време на диалозите сред регионалните шефове, които желаят ограниченията да бъдат идентични в цялата страна, и Конте , за който се твърди, че е желал да бъдат основани отцепени " червени зони " въз основа на равнищата на заразяване.

В няколко италиански града имаше насилствени митинги след предходните ограничавания на държавното управление, които включват затваряне на театри, кина, плувни басейни и фитнес зали и задължението за заведенията за хранене и питейните заведения да спрат да обслужват в 18:00 ч., както и вечерен час, натрапен от някои области.

" Интервенциите ще бъдат идентични (в цялата страна) тогава, както е записано в предходни държавни постановления, всеки локален орган може да предприеме спомагателни ограничавания в границите на личната си автономност ", сподели Пуглиси.

" Ограниченията ще бъдат национални и тогава може да има предпочитание да се прави разлика сред области, чийто коефициент на заразяване е над 2, и тези, които имат по-нисък показател. Но ограниченията, като вечерният час в 21:00 ч., ще бъдат в цялата страна ", акцентира още Пуглиси.

" За страдание, ние би трябвало да жертваме образованието с възпитаници, които участват физически в клас, като го променим на отдалечено образование, за всички гимназии, а това да се направи за третата година на междинното учебно заведение се разисква също ", означи тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР