Премиерът на Италия Джорджа Мелони заяви, че нейното правителство е

...
Премиерът на Италия Джорджа Мелони заяви, че нейното правителство е
Коментари Харесай

Италия затяга мерките срещу трафика на хора след трагедията с мигранти край Калабрия

Премиерът на Италия Джорджа Мелони съобщи, че нейното държавно управление е одобрило ново разпореждане, с което страната стяга ограниченията в битката против трафика на хора, съобщи АНСА.

Постановлението беше признато на особено съвещание на кабинета, което се организира в кметството на курорта Стекато ди Кутро. Край крайбрежията на това обитаемо място 26 февруари лодка с мигранти се разруши в скали в морето и 72 души откриха гибелта си. Мелони реши да организира съвещанието на министерския съвет точно там, с цел да отдаде респект на жертвите на крушението.

На конференция министър председателят сподели, че постановлението вкарва нов вид закононарушение за тези, които предизвикват гибел или сериозна контузия при трафик на хора. Това закононарушение ще се санкционира с до 30 години затвор.

Мелони съобщи, че ограниченията в законопроекта демонстрират, че държавното управление е решено да победи трафика на хора, който е в основата на нещастието в Стекато ди Кутро.

" Нашият отговор на случилото се е да проявим още по-голяма неотстъпчивост. Ние ще създадем всичко, което е належащо да се направи, с цел да победим тези нарушители ", съобщи Мелони.

Постановлението също по този начин открива система от квоти за разрешителни за работа за страни, които сътрудничат с Италия по миграционния въпрос и съумяват да разубедят своите жители да не потеглят към Европа незаконно. Това съдействие с тези страни ще включва и връзка в самите тях, като там на хората ще се коментира по какъв начин стоят нещата с противозаконната и законната миграция.

Мелони също по този начин повтори апелите на Рим за интервенция на интернационално и европейско равнище в битката с противозаконната миграция.

Тя сподели, че е провела съвещанието на министерския съвет в Стекато ди Кутро, с цел да благодари на локалните хора за метода, по който те са реагирали на бедствието с мигрантите, като са подкрепили оживелите и родните на жертвите, пристигнали там. Мелони добави, че е събрала министрите си в Стекато ди Кутро и, с цел да насочи съответен сигнал, че вниманието на държавното управление върху този случай не е отслабнало.

" За първи път съвещание на министерския съвет се организира на място на сходна покруса ", сподели Мелони.

Освен Мелони откри паметна плоча за жертвите на крушението. Тя се намира в кметството на града.

Министрите обаче бяха посрещнати през днешния ден и с митинги, най-много поради изявление на вътрешния министър Матео Пиантедози, който загатна, че мигрантите, рискуващи живота си, доверявайки се на трафиканти за рисковото пресичане на Средиземно море, са безразсъдни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР