Премиерът на Испания заяви, че всички ваксини срещу COVID-19, прилагани

...
Премиерът на Испания заяви, че всички ваксини срещу COVID-19, прилагани
Коментари Харесай

Педро Санчес: Всички ваксини за безопасни, включително и AstraZeneca

Премиерът на Испания съобщи, че всички ваксини против COVID-19, прилагани в страната, са безвредни, в това число тези, направени от AstraZeneca, заяви Агенция Франс Прес.
На фона на опасенията, че имунизацията с AstraZeneca може да аргументи формиране на кръвни съсиреци, Испания и други европейски страни от седмици постановат ограничавания върху използването на препарата, забавяйки акциите си за имунизация.
 Джонсън и Джонсън забавя имунизацията си в Европа поради случаи на тромби в пациенти " Джонсън и Джонсън " забавя имунизацията си в Европа поради случаи на тромби в пациенти
Американската фармацевтична компания " Джонсън и Джонсън " е решила да забави разпространяването на имунизацията си в европейските страни. То...
След като спря за малко използването на AstraZeneca, Испания в този момент я лимитира до тези на възраст сред 60 и 69 години, подклаждайки опасения и карайки някои хора да пропущат назначенията за ваксини.
" Всички ваксини, които се ползват, имат гаранции и са безвредни ", сподели Санчес след седмичното съвещание на кабинета, когато беше запитан по отношение на терзанията във връзка с имунизацията. " Анализът риск-полза без подозрение е безусловно ориентиран в интерес на изгодата, за избавяне на човешки живот ", добави той, повтаряйки причините на Европейската организация по медикаментите, която утвърди използването на имунизацията в Европейския съюз, написа БГНЕС.
Испания, която ползва и имунизациите Pfizer/BioNTech и Moderna, също е възнамерявала да стартира да употребява четвърта ваксина през идващите дни – еднодозовата на Janssen. Американската компания майка на Janssen – Johnson&Johnson обаче съобщи във вторник, че стартирането на препарата й в Европа ще бъде отсрочено, откакто американски институции предложиха пауза за използването му заради опасения за кръвни съсиреци. Досега към 3,1 милиона от 47-те милиона души, живеещи в Испания, са били изцяло имунизирани.
Правителството даде обещание да имунизира 70 % от популацията на Испания до края на август. Санчес също повтори, че неговото държавно управление няма да се стреми да удължи изключителното състояние - задействано през октомври, с цел да помогне в битката с пандемията - след приключването му на 9 май.
 Имунизираните с AstraZeneca ще могат да получат втора доза от друга ваксина Имунизираните с AstraZeneca ще могат да получат втора доза от друга ваксина
Хората с първа игла на AstraZeneca, които желаят, могат да си слагат втората доза. За хората, които не желаят, ще бъде решено какво дру...
Извънредната обстановка разрешава на централните и районните държавни управления да одобряват ограничения, които лимитират самостоятелните свободи, като да вземем за пример нощния комендантски час или възбраната за пътешестване сред райони.
В понеделник Иниго Уркуло, началник на района Северна Баскиа, прикани Санчес да удължи изключителната обстановка, заявявайки, че без нея липсват законовите средства за налагане на ограничавания. Испания е мощно наранена от пандемията, регистрирайки повече от 76 500 смъртни случая от близо 3,4 милиона случая на заразяване.
Още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР