Премиерът на Испания Педро Санчес спечели подкрепата на парламента за

...
Премиерът на Испания Педро Санчес спечели подкрепата на парламента за
Коментари Харесай

Испания удължи извънредното положение до 6 юни

Премиерът на Испания Педро Санчес завоюва поддръжката на Народното събрание за удължение на изключителното състояние с още две седмици, макар че опозицията се опълчи, осведоми Агенция Франс Прес.

За пети път Народното събрание удължава изключителното състояние, което значи, че рестрикциите остават в действие до 6 юни. Мярката беше прокарана с гласовете на 177 депутати против 162, 11 се въздържаха.



Мярката разрешава на държавното управление да постанова строги ограничавания , най-вече ограничение на свободното придвижване в битката с ковид, който лиши живота на над 27 000 души.

Десните партии обаче засипаха с рецензии държавното управление. Те дефинираха дейностите на ръководещите като " жесток затвор " , до момента в който в това време няколкостотин души излязоха да стачкуват с искане за " независимост " и оставката на Санчес.
 Испания регистрира под 100 жертви на COVID-19 за трети следващ ден
Испания регистрира под 100 жертви на COVID-19 за трети следващ ден

броят на инфектираните от началото на епидемията към този момент е 232 037 души

" Испанският народ е този, които стопира вируса ...никой няма право да пропилее това, което е реализирано по време на тези дълги седмици на обсада ", сподели Санчес пред депутатите.

Уличните митинги бяха подкрепени от крайнодясната " Вокс " и главната опозиционна Народна партия, чиито водач Пабло Касадо не спести рецензиите си по време на дебата преди гласуването.

" Вие сте олицетворение на хаоса и и най-лошото нещо е, че вие не можете да отбраните испанския народ без да прибягвате до този жесток затвор ", сподели той.

Но държавното управление се отбрани, че оповестеното на 14 март изключително състояние е разрешило съществено да се понижи ежедневната смъртност от ковид от пика от 950 умряли на 2 април до 95 в сряда.
 Коронавирус: Испания анулира възбраната за полети и кораби от Италия
Коронавирус: Испания анулира възбраната за полети и кораби от Италия

14-дневната карантина за влезлите пасажери остава в действие

Санчес обаче акцентира, че битката към момента не е завършила и удължаването на рестрикциите е " единственият вероятен метод за ефикасна битка с вируса ". По думите му към момента има " стотици нови случаи всеки ден ".

Испанските управляващи оповестиха през вчерашния ден, че е наложително носенето на маски на публични места , където не е допустимо да се обезпечи обществена отдалеченост. Това се отнася за всички на възраст над 6 година

Социологическо изследване от вторник демонстрира, че 95% от испанците поддържат блокадата, а 60 на 100 имат вяра, че би трябвало да бъде удължена.
 Задължително носене на маски в Испания, където не може да се съблюдава отдалеченост
Задължително носене на маски в Испания, където не може да се съблюдава отдалеченост

Включително по улиците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР