Премиерът на Испания Педро Санчес посочи днес, че е готов

...
Премиерът на Испания Педро Санчес посочи днес, че е готов
Коментари Харесай

Испанският премиер е готов да се ваксинира публично срещу COVID-19

Премиерът на Испания Педро Санчес уточни през днешния ден, че е подготвен да се имунизира обществено против COVID-19 по образеца на определения президент на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Франс прес.

Държавникът социалист увери, че ще го направи " без никакви подозрения, освен като глава на държавното управление, само че и като жител ", с цел да окуражи другите да сторят същото. Той отговори нощес на въпроси на испанската телевизия Телесинко, прецизира Агенция Франс Прес.

В Съединени американски щати Байдън и някогашните президенти Барак Обама, Джордж У. Буш и Бил Клинтън към този момент обявиха, че също са подготвени да се ваксинират обществено против ковид.

Помолен да разяснява в петък от онлайн изданието " Брют ", френският президент Еманюел Макрон отговори: " Изобщо няма да направя противоположното на това, което предлагам за популацията. Нямаме същата тактика във имунизацията като тях. Съответно през днешния ден не споделяме на хората " ваксинирайте се ", " ваксинирайте се " с всичка мощ ".

Испанското държавно управление заяви в петък, че счита да имунизира 15-20 милиона души в страната с 47-милионно население до май или юни, в това число 2,5 милиона до края на февруари, напомня Българска телеграфна агенция.

Испания е измежду най-силно потърпевшите от пандемията страни в Европа с над 47 000 жертви на вируса и над 1,7 милиона открити случая на заболяването. През последните седмици обаче обстановката се усъвършенства и репродукцията на вируса спадна до 193 случая на 100 000 поданици за 14 дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР