Премиерът на Испания Педро Санчес посети най-тежко засегнатите от проливните

...
Премиерът на Испания Педро Санчес посети най-тежко засегнатите от проливните
Коментари Харесай

Премиерът на Испания посети засегнатите от наводнението райони

Премиерът на Испания Педро Санчес посети най-тежко засегнатите от проливните дъждове и наводнения райони на страната. Петима души починаха, а други 3500 бяха принудени да напусна домовете си. Железопътният превоз не се движи, а полетите изхвърчат и кацат със закъснения и през днешния ден.

 © БГНЕС
В сряда в няколко региона на Испания беше записано най-голямото количество дъжд откогато се води статистика. Това провокира безпорядък по пътищата, наруши графика на публичния превоз, а няколко реки излязоха от коритата си. Наводнението отнесе коли и жилищни домове в региона на Валенсия, Мурсия и източната част на Андалусия.

След като видя вредите във Валенсия от хеликоптер, министър председателят Санчес посети командния център на избавителната интервенция, оповестиха от канцеларията му.

2000 души са евакуирани през днешния ден от град Сантомера в Мурсия като защитна мярка поради следено изпускане на вода от локалния язовир за да бъде избегнато преливането му, заяви вътрешното министерство.

Бурята се мести на запад и през днешния ден провокира наводнения в няколко села в провинция Малага. Отнесени са няколко автомобила, оповестиха локалните управляващи.

Летището на Мурсия, което беше затворено в петък поради наводнението, през днешния ден още веднъж отвори.

Два полета, които трябваше да кацнат на остров Ибиса бяха пренасочени към други испански летища.

Железопътният превоз в Югоизточна Испания остава нарушен, а няколко влака сред Валенсия и Мурсия са анулирани, съобщи държавната железопътна компания в изказване.
 Жертвите на наводненията в Испания към този момент са пет Жертвите на наводненията в Испания към този момент са пет
Петима души са починали, а 3 500 души са евакуирани в Испания. Югоизточната част на страната беше наранена от големи наводнения. Към момента няма д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР