Премиерът на Испания Педро Санчес определи смъртоносната мигрантска вълна в

...
Премиерът на Испания Педро Санчес определи смъртоносната мигрантска вълна в
Коментари Харесай

Санчес: Напливът на мигранти в Мелиля е атака срещу териториалната цялост на Испания

Премиерът на Испания Педро Санчес дефинира смъртоносната мигрантска вълна в анклава Мелиля, граничещ с Мароко, като " нахлуване против териториалната целокупност " на страната, за което упрекна " мафията, която търгува с хора ".
Педро Санчес, министър председател на Испания
В петък трагични подиуми демонстрираха по какъв начин към 2000 мигранти щурмуват граничните заграждения, разделящи Мароко от испанския анклав Мелиля, което докара до минимум 18 смъртни случая, съгласно последните публични данни на Рабат.

" Ако някой е виновен за всичко, което се случи на границата, това са мафиите, които търгуват с хора ", съобщи Санчес на конференция.

Мелиля, дружно с другия испански анклав Сеута, са единствените две граници на Европейския съюз с африканския континент и двата града от дълго време са магнит за мигрантите, подготвени да рискуват живота си, с цел да стигнат до блока.

Санчес осъди тези дейности и ги дефинира като " принудително и проведено нахлуване, проведено от мафията, която транспортира хора до град, ситуиран на испанска земя “.

„ Резултатът от това е офанзива против нашата териториална целокупност ".

Той добави, че " мароканската жандармерия е работила взаимно с (испанските) войски и органи за сигурност, с цел да отблъсне това толкоз грубо нахлуване, на което станахме очевидци ". /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Мадрид / Испания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР