Премиерът на Испания Мариано Рахой планира централното правителство да продължи

...
Премиерът на Испания Мариано Рахой планира централното правителство да продължи
Коментари Харесай

Испания планира да запази контрола над Каталуния

Премиерът на Испания Мариано Рахой възнамерява централното държавно управление да продължи контрола над Каталуния, написа " Паис ".

Новият водач на Каталуния Ким Тора разкри кабинета в събота. В него влизат политици, които са в пандиза и чакат развой или са избягали в чужбина поради опитите си да отделят Каталуния от Испания. Ходът на Тора се преглежда като провокация към държавното управление в Мадрид.

Преди Рахой разгласи, че щом законно държавно управление поеме ръководството на Каталуния, той ще анулира директния надзор.

В известие в събота държавното управление разгласи, че проучва новия кабинет, който би трябвало да бъде утвърден от Мадрид преди да поеме ръководството, като се взема под внимание правният статут на някои препоръчани претенденти.

Рахой е разговарял с водача на социалистите Педро Санчес и с ръководителя на " Сиудаданос " Алберт Ривера за каталунската обстановка.

Социалистите ще поддържат всяко решение на държавното управление за блокиране образуването на каталунски кабинет, който включва членове в пандиза или в заточение, сподели Санчес пред вестник La Razon. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР