Премиерът на Исландия Катрин Якобсдотир обяви, че нейното правителство работи

...
Премиерът на Исландия Катрин Якобсдотир обяви, че нейното правителство работи
Коментари Харесай

Исландия въвежда данък за чужденците. Защо?

Премиерът на Исландия Катрин Якобсдотир разгласи, че нейното държавно управление работи върху въвеждането на туристическа такса, с цел да ограничи повишаването на задграничните гости на острова. 

„ Туризмът в Исландия се разрасна бързо през последното десетилетие и това оказва въздействие върху нашата околна среда и отвън нея “, изясни министър-председателят.

Повече от 2 милиона туристи идват в Исландия всяка година, до момента в който страната има население от едвам 400 000 души, съобщава каналът Bloomberg. Хората посещават острова, с цел да се насладят на неповторимата му природа, само че всеобщият напор от туристи вреди на околната среда.

Исландия има за цел да стане въглеродно неутрална страна до 2040 година, само че тази цел е застрашена заради актуалното напрежение върху инфраструктурата, породено от огромния брой туристи.

Премиерът на Исландия означи, че новата данъчна ставка се разисква, само че тя ще бъде „ умерена “.

Средствата, събрани посредством този налог, ще бъдат употребявани за планове за опазване и възобновяване на неповторимата природа на острова, а също по този начин ще бъдат употребявани като инвестиция в зелената стопанска система.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР