Премиерът на Ирландия Мишел Мартин е дал положителна проба за

...
Премиерът на Ирландия Мишел Мартин е дал положителна проба за
Коментари Харесай

Ирландският премиер с положителна проба за Covid-19

Премиерът на Ирландия Мишел Мартин е дал позитивна проба за Covid-19, заяви посланикът на страната в Съединени американски щати, представен от Агенция Франс Прес. Това е станало причина да напусне тържественото събитие, на което е участвал Джо Байдън.

Мартин е във Вашингтон и трябваше да се срещне с президента Байдън в Белия дом в четвъртък по случай Деня на свети Патрик.

Той беше сниман да седи до председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси на церемония събитието " Ireland Funds Gala " в Националния музей на строителството в столицата на Съединени американски щати малко преди да напусне, когато е схванал за позитивния PCR тест.

Посланикът на Ирландия в Съединени американски щати Даниел Мълхол написа в Туитър: " Заместих премиера, откакто пробата му за Covid-19 беше позитивен. Пожелавам му всичко най-хубаво за възобновяване му. "

Мълхол произнесе на събитието речта, която трябваше да произнесе Мартин.

В четвъртък министър председателят трябваше да посети Белия дом, с цел да подари на Байдън купа с трилистник, отгледан в Балинскелигс, Югозападна Ирландия, в сходство с от дълго време откритата традиция за Деня на Свети Патрик.

Байдън съобщи в речта си на тържественото събитие: " Наследих голямата горделивост от страна на майка ми, голямата горделивост от това, че съм ирландец ".

Според известията, Мартин се усеща добре и се възвръща в имението за посетители на президента на Съединени американски щати във Вашингтон, Блеър Хаус.

Не е ясно по какъв начин позитивният резултат ще се отрази на графика му в Съединени американски щати или на завръщането му в Ирландия, където в неделя ще се организира народен ден на възпоменание в памет на починалите по време на пандемията от Covid-19.
ТЕМА преди 4 часа 700 преди 21 часа 1340 преди 23 часа 1401
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР