Премиерът на Ирак Адел Абдул-Махди е поискал от държавния секретар

...
Премиерът на Ирак Адел Абдул-Махди е поискал от държавния секретар
Коментари Харесай

Ирак поиска от САЩ механизъм за изтегляне на американските войски

Премиерът на Ирак Адел Абдул-Махди е изискал от държавния секретар на Съединени американски щати да изпрати делегация в арабската страна със задача приемане на механизъм за евакуиране на американските бойци от страната, осведоми АП.
 Неидентифицирани самолети удариха иракски милиции подкрепени от Иран в Сирия
Неидентифицирани самолети удариха иракски милиции подкрепени от Иран в Сирия

Путин уведомил Асад, че Съединени американски щати желае да " затвори " вечно сухопътен кулоар за Иран

Махди е отправил молбата по време на телефонен диалог с Майк Помпео в четвъртък вечерта. Отбелязва се, че Помпео е телефонирал на иракския министър-председател.

Информацията значи, че министър председателят остава зад позицията си, че Съединени американски щати би трябвало да изоставен Ирак, макар че има сигнали за деескалация сред Техеран и Вашингтон.
 Ирак желае С-300 от Русия
Ирак желае С-300 от Русия

Депутатът сподели, че договарянията са били прекратени поради закани на Вашингтон да наложи наказания при покупка на С-300

Иракският министър председател акцентира, че страната му отхвърля всички нарушавания на суверенитета на Ирак . Той изиска от Помпео да изпрати делегация в Ирак за приготовление на механизъм за осъществяване на резолюцията на Народното събрание за евакуиране на непознатите войски от страната.

Министър-председателят сподели още, че американските сили са навлезли в Ирак и безпилотни самолети са летели във въздушното пространство на страната без разрешението на иракските управляващи, което съгласно него е в нарушаване на двустранните съглашения.

Пентагонът разгласи, че няма проекти за евакуиране на американските сили от Ирак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР