Премиерът на Ирак Адел Абд ал Махди се съгласи с

...
Премиерът на Ирак Адел Абд ал Махди се съгласи с
Коментари Харесай

Преструктуриране на правителството в Ирак на фона на протестите

Премиерът на Ирак Адел Абд ал Махди се съгласи с проекта на своите помощници за преструктуриране на кабинета на фона на продължаващите митинги в страната, заяви Ал Сумария, базирайки се на източник.

 © БГНЕС
" Премиерът Адел Абд ал Махди се съгласи да се заеме с осъществяване на проект, управителен от редица негови помощници. Планът включва обстойно преструктуриране на държавното управление ", сподели източникът.

Източникът акцентира, че този проект включва и образуване на Върховен съд с разширени пълномощия, който ще се специализира в корупционни въпроси и ще проверява всички предходни случаи на корупция, импортирани във Висшия правосъден съвет в Ирак.

Той добави, че проектът планува и основаването на национална стратегия за битка с бедността и безработицата, която ще бъде от няколко стадия.

От 1 октомври в Ирак се организират антиправителствени манифестации с претенции за усилване на битката против корупцията, понижаване на безработицата и възстановяване на работата на комуналните услуги. Тези митинги са първите след назначението на държавното управление на Адел Абд ал Махди преди година. Нито една партия или политически водач не твърди, че стои зад тези митинги.

По време на митингите, съгласно правозащитници, повече от 100 души са починали в конфликти със силите за сигурност, а към 4 000 души са ранени. Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида изиска неотложно и намерено следствие на гибелта на мирните стачкуващи в Ирак.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР