Премиерът на Индия Нарендра Моди покани папа Франциск да посети

...
Премиерът на Индия Нарендра Моди покани папа Франциск да посети
Коментари Харесай

Нарендра Моди покани папа Франциск да посети Индия

Премиерът на Индия Нарендра Моди предложения папа Франциск да посети страната му, което е забележителен прогрес в връзките с главата на католическата черква, оповестява Агенция Франс Прес.

Моди, който е в Италия за срещата на върха на Г-20, се срещна с папа Франциск във Ватикана. Двамата разговаряха повече от час - надалеч оттатък плануваните 20 минути.

" Имах доста топла среща с папа Франциск. Имах опцията да обсъдя с него необятен кръг от въпроси и го поканих също по този начин да посети Индия ", написа Моди в Туитър след диалозите.

В уеб страницата за религиозни вести Crux е записано, че папата има предпочитание да посети Индия, а преди няколко години Ватиканът даже е изготвил график за аудиенция там.

Папа Франциск желае да посети втората по население страна в света, с цел да упорства за отбраната на религиозната независимост. Активисти споделят, че религиозните малцинства в Индия са изправени пред нараснали равнища на дискриминация и принуждение, след идването на власт през 2014 година на хиндуистката националистическа партия Бхаратия Джаната (BJP) на Моди.

Въпреки че мюсюлманите в страната, които съставляват към 14% от популацията, са понесли най-тежко деянията на дискриминация, християните, които съставляват малко над 2% %, също са претърпели нарастване на докладваните прояви на принуждение.

Последното посещаване на папа в Индия е осъществено от папа Йоан Павел II през 1999 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР