Премиерът на Индия Нарендра Моди каза днес при откриването на

...
Премиерът на Индия Нарендра Моди каза днес при откриването на
Коментари Харесай

Премиерът на Индия към Г-20: Световното управление претърпя неуспех

Премиерът на Индия Нарендра Моди сподели през днешния ден при откриването на конгрес на Г-20 в Делхи, че многостранните институции са претърпели " крах " в оправянето със незабавните провокации, пред които е изправен светът, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
" Трябва всички да признаем, че мултилатерализмът през днешния ден е в рецесия ", посочи Моди в авансово записано изказване при откриването на среща на външните министри от Г-20.

" Опитът от последните години - финансова рецесия, климатични промени, пандемия, тероризъм и война - ясно демонстрира, че международното ръководство претърпя крах ", продължи той.

Нашествието на Русия в Украйна се чака да е преобладаваща тематика в полемиките сред първите дипломати на главните международни сили, уточни през вчерашния ден пред публицисти индийският държавен секретар по външните работи Винай Кватра.

През септември индийският министър-председател сподели пред съветския президент Владимир Путин, че " не е време " за война, което бе сметнато за рецензия на военната намеса на Москва в Украйна.

Днес Моди прикани участниците в срещата да работят за постигането на единодушие и " да преодолеят разликите ".

Министрите на външните работи на страните от Г-20 ще обсъдят през днешния ден в Делхи способи за споразумяване на спора в Украйна - повече от година след пълномащабната съветска инвазия в прилежащата страна, съобщи ДПА.

Германската външна министърка Аналена Бербок прикани на срещата бъде изпратен явен сигнал, че групата осъжда войната, стартирана от Русия.

" Ние би трябвало да посветим цялата си сила на тези огромни международни провокации. Това включва също опълчване на циничната игра на Русия на опити за забиване на чеп в интернационалната общественост ", сподели през вчерашния ден немската външна министърка, преди да отпътува от Берлин.

Руският й сътрудник Сергей Лавров е предстоящ в Делхи с огромен интерес, отбелязва ДПА.

Лавров провокира скандал на последната среща на външните министри от Г-20 - на индонезийския остров Бали през юли предходната година, когато излезе от залата незабавно откакто произнесе своята тирада, с цел да не слуша повече рецензии. Оттогава той не се е срещал със свои западни сътрудници.

С интерес е предстоящ и новият китайски министър на външните работи Цин Ган. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън също е планувано да взе участие в срещата.

Домакинът Индия е на неутрална позиция за войната в Украйна и поддържа положителни връзки както с Русия, по този начин и със Запада, отбелязва ДПА.

На срещата на министрите на финансите на страните от Г-20 в индийския град Бенгалуру предходната седмица не бе призната взаимна декларация, защото Китай се причисли към Русия в опозицията й против осъждането на започнатата от нея война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР