Премиерът на Индия Нарендра Моди каза днес при откриването на

...
Премиерът на Индия Нарендра Моди каза днес при откриването на
Коментари Харесай

Премиерът на Индия пред министри от Г-20: Световното управление претърпя неуспех

Премиерът на Индия Нарендра Моди сподели през днешния ден при откриването на конгрес на Г-20 в Делхи, че многостранните институции са претърпели " крах " в оправянето със незабавните провокации, пред които е изправен светът, съобщи Франс прес.

" Трябва всички да признаем, че мултилатерализмът през днешния ден е в рецесия ", посочи Моди в авансово записано изказване при откриването на среща на външните министри от Г-20.

" Опитът от последните години – финансова рецесия, климатични промени, пандемия, тероризъм и война – ясно демонстрира, че международното ръководство претърпя крах ", продължи той.

Нашествието на Русия в Украйна се чака да е преобладаваща тематика в полемиките сред първите дипломати на главните международни сили, уточни през вчерашния ден пред публицисти индийският държавен секретар по външните работи Винай Кватра.

През септември индийският министър-председател сподели пред съветския президент Владимир Путин, че " не е време " за война, което бе сметнато за рецензия на военната намеса на Москва в Украйна.

Днес Моди прикани участниците в срещата да работят за постигането на единодушие и " да преодолеят разликите ".

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР