Премиерът на Холандия Марк Рюте призова ЕС да се обедини

...
Премиерът на Холандия Марк Рюте призова ЕС да се обедини
Коментари Харесай

ЕС да се обедини срещу заплахи от САЩ и Русия, призова Марк Рюте в ЕП

Премиерът на Холандия Марк Рюте прикани Европейски Съюз да се сплоти зад основания на правила интернационален ред против закани от Русия и Съединени американски щати, осведоми Агенция Франс Прес.

" Дори и връзките с най-важния ни съдружник повече не са явни ", сподели Рюте в тирада пред Европейския парламент в Страсбург, който с изявлението си завоюва овациите на евродепутатите.

Рюте повтори изразеното от Европейски Съюз безпокойствие по отношение на решенията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изтегли страната от Парижкото съглашение за климата и от иранската нуклеарна договорка, както и наложените от Вашингтон мита върху европейска стомана и алуминий.

Но въпреки всичко той прикани евросъюза " да продължи да работи колкото е допустимо по-тясно със Съединени американски щати ", които остават съдружник на Брюксел.

Той означи, че се е изправил пред Екологичен потенциал, която е единствената директно избирана институция в Европейски Съюз, с " действително чувство за неотложност ", тъй като методът, по който Европейски Съюз взе участие в интернационалните връзки, не може повече да се приема за даденост.

 Снимка 361879
Източник:

" Международният ред е изправен пред предизвикателство по метод , който не сме виждали от десетилетия, геополитическият баланс на мощ се измества ", предизвести Рюте.

" Трябва да отговорим на обстоятелството, че Русия избра да се дистанцира от съседите си на Запад ", продължи той, чиято страна през предишния месец публично упрекна Москва, че е виновна за сваления пътнически аероплан MH17 над Украйна през 2014 година

 Австралия и Холандия публично упрекнаха Русия за сваления аероплан МH17
Австралия и Холандия публично упрекнаха Русия за сваления аероплан МH17

Решението на Холандия и Австралия беше оповестено от холандския кабинет

Холандският министър председател също означи, че надигането на стопански сили като Китай и Индия са провокации и благоприятни условия за Европейски Съюз като максимален търговски блок в света и водеща мощ за мир, непоклатимост и развиване.

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс акцентира коментара на Рюте за опасността, произлизаща от Съединени американски щати.

" За първи път от 1945 година имаме президент на Съединени американски щати, който о чевидно има вяра, че разединението на Европа е в по-голям интерес на Съединени американски щати от обединена Европа ", показа Тимерманс.

Бившият външен министър на Холандия добави, че това приканва Европа да се сплоти.

Хвалейки президентите Джон Кенеди и Роналд Рейгън в битката им за европейска независимост, Тимерманс съобщи, че европейските и американските полезности не могат да бъдат унищожени от един президент на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР