Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович се извини на Украйна за

...
Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович се извини на Украйна за
Коментари Харесай

Премиерът на Хърватия се извини на Украйна за скандалното изказване на президента

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович се извини на Украйна за " скандалното изявление " на президента Зоран Миланович , оповестяват хърватските медии.

Припомняме, през вчерашния ден хърватският президент съобщи, че Украйна е една от най-корумпираните страни и отсече, че при ескалация на спора в Украйна, а таман противоположното - ще отзове всичките си военни.

Доколкото знам, няма хърватски бойци в Украйна, поправя думите на Миланович министър председателят и акцентира, че контингентът на хърватската войска, който се намира в Полша, неотдавна се е върнал в Хърватия.
 По искане на НАТО Северна Македония ще оказва помощ за Украйна, президентът на Хърватия не желае
По искане на НАТО Северна Македония ще оказва помощ за Украйна, президентът на Хърватия не желае

Северна Македония се надява на дипломатическо решение на сред Русия и Украйна

Пленкович бе безапелационен, че политиката на Хърватия е на деескалация на напрежението, възпрепятстване на вероятен спор и поддръжка за териториалния интегритет и суверенитет на Украйна.

От своя страна хърватският министър на защитата Марио Баножич също удостовери обстоятелството, че хърватската войска няма бойци в Украйна.

Външният министър Гордан Гърлич Радман се разграничи от думите на Миланович, изтъквайки, че " президентът приказва от свое име, а не от името на Хърватия " и думите му нямат никаква връзка с позицията на държавното управление.

Той увери, че Хърватия остава правилен член на НАТО.

" Всичко, което вършим, го вършим в контракт с сътрудниците ни. В такива времена е изключително значимо да проявим взаимност сред сътрудниците и Хърватия ще прави това в Европейски Съюз и НАТО ", безапелационен бе Гърлич Радман.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР