Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви, че ако след Великден

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви, че ако след Великден
Коментари Харесай

Kathimerini: Гърция премахва много от ограниченията след Вел...

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи, че в случай че след Великден няма ново повишаване на новите случаи на Covid-19, в страната ще бъдат отворени градините на заведенията за хранене и кафетата и ще бъдат разрешени пътуванията на цялата й територия, написа Kathimerini.

Мицотакис призна, че броят на новите случаи на ковид се е нормализирал „ на високо равнище “ и че по-голямата част от пациентите, които сега са интубирани, не са били имунизирани, молейки своята публика да се имунизира допустимо най-скоро.

Мицотакис даде да се разбере, че нормалните великденски пътувания на градските поданици в провинцията и техните родни места няма да бъде позволено за втора поредна година.

Но на Велики понеделник, 3 май, на заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата ще бъде позволено да работят - само че клиентите ще би трябвало да седят на открито. Седмица по-късно, на 10 май, началните и главните учебни заведения ще бъдат отворени още веднъж, а на 15 май още веднъж ще бъдат позволени вътрешни пътувания, което трябява да съвпадне и с началото на туристическия сезон, на който държавното управление на южната ни съседка разпорежда огромни очаквания.

Също по този начин, вечерният час ще бъде скъсен до 6 часа всеки ден, от 23 часа до 5 сутринта, от актуалните осем (21 ч. - 5 ч. сутринта).

Самотестването ще бъде главен инструмент за отварянето: ще бъде наложително за чиновниците в бранша на ресторантьорството и хотелиерството, за студенти и за неимунизирани гости. Мицотакис уточни имунизациите, самотестването и по-топлото време като „ огромното оръжие “ на страната, което ще направи допустимо повторното отваряне.

Великденските празници ще бъдат малко по-спокойни от предходната година: Все още има ограничаване за броя на хората, които могат да участват на обичайна празнична вечеря в неделя на едно място - 12 от две фамилии, в случай че се организира на открито, девет в случай че е вътре. Също по този начин, обичайното великденско бдение ще приключи в 21 часа в събота вместо в среднощ. Министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас съобщи, че присъстващите на църковните служби би трябвало да носят двойна маска.

В сряда са регистрирани 3015 нови случая на ковид, дружно с 86 смъртни случая, до момента в който 831 пациенти са интубирани. Националната здравна система към момента е под напън, което докара до 20-дневно удължение на условията за частни клиники.

Основната лява опозиционна партия СИРИЗА съобщи, че държавното управление най-сетне е изпълнило рекомендациите й, макар че към момента счита, че отварянето е прекомерно постепенно, до момента в който лявоцентристкото „ Движение за смяна “ подлага на критика Мицотакис за това, което счита за негова променчивост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР