Премиерът на Гърция Алексис Ципрас се очаква да обяви утре

...
Премиерът на Гърция Алексис Ципрас се очаква да обяви утре
Коментари Харесай

Ципрас обещава на гърците ново разхлабване на коланите

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас се чака да разгласи на следващия ден (събота) някои стопански облекчения за гърците, които преглътнаха горчивото хапче на политиката на строги икономии по време на годините на финансова рецесия. Той ще го направи в основна политическа тирада, която може да бъде засенчена от митинги, отбелязва " Ройтерс ".

Иначе ляворадикалният по убеждения гръцки водач би трябвало да откри верния баланс сред ядосаната общност, която желае да бъде възнаградена за годините на жертви, и пазарите, елементарно разстройващи се от всеки знак за отклоняване от пътя на фискална консолидация в епохата след избавителните помощи.

Южната ни съседка излезе от третата интернационална избавителна стратегия през предишния месец след 8 години на непоколебим контрол от страна на своите задгранични кредитори - сътрудниците ѝ от еврозоната и Международния валутен фонд, чието седалище е във Вашингтон.

Ципрас, който пристигна на власт през януари 2015 година с обещания да постави завършек на строгите ограничения за икономии, само че по-късно беше заставен да се подпише под нова избавителна помощ, се надява да усили заслабналата си поддръжка измежду гърците тази година преди плануваните парламентарни избори през 2019 година

На годишния търговски панаир в Солун Ципрас ще уточни бенефициентите от преизпълнението на бюджетните доходи през тази година, които съгласно държавното управление възлизат на 800 млн. евро.

Той също по този начин се чака да очертае средносрочната си икономическа политика, обещавайки понижаване на налозите и по-ниски вноски за обществени осигуровки за някои групи от популацията, макар че в същото време дава обещание да продължи структурните промени и опазване на рационалната бюджетна политика.

Край мястото, където Ципрас ще приказва, синдикатите възнамеряват протестни демонстрации с искане за анулация на промените, въведени около избавителните стратегии, които съгласно тях накърняват правата на служащите и вкарват гърците в беднотия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР