Премиерът на Естония Юри Ратас обяви, че подава оставка във

...
Премиерът на Естония Юри Ратас обяви, че подава оставка във
Коментари Харесай

Премиерът на Естония подава оставка заради корупционен скандал

Премиерът на Естония Юри Ратас разгласи, че подава оставка по отношение на обвинявания в корупция против неговата Центристка партия, като съобщи, че желае да поеме политическа отговорност и да даде опция да се изяснят изказванията, съобщи ДПА.

" В политиката за решение на сложни обстановки се постанова да се прави доста сложен избор ", написа той във Facebook.

" В създалата се обстановка, ръководейки се от своите полезности, взех решение да подам оставка от поста министър-председател. Това решение беше взето след съвещания с управлението и с парламентарната група на Центристката партия, а също по този начин с най-близките ми сътрудници. Различни решения изглеждаха вероятни, само че единствено едно от тях е вярно ", съобщи Ратас, представен от ТАСС.

Съдебните управляващи в страната бяха почнали разследавне на отпущането на държавен заем на строителния план " Порто Франко ", показва ДПА. Вчера бяха арестувани четирима души. обвинени са генералния секретар на Центристката партия на Естония, консултант на финансовия министър и компания за недвижими парцели, донор на партията. Главният прокурор Таави Перн обаче съобщи, че няма причина да се допуска, че самият Ратас е знаел каквото и да било да протичащото се
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР