Премиерът на Британските Вирджински острови може да бъде освободен под

...
Премиерът на Британските Вирджински острови може да бъде освободен под
Коментари Харесай

Американски съдия пуска под гаранция от 500 000 долара премиера на Британските Вирджински острови

Премиерът на Британските Вирджински острови може да бъде освободен под гаранция от 500 000 щатски $ в очакване на правосъден развой по обвинявания, свързани с интервенция на американските управляващи против разпространяване на опиати, съобщи федерален арбитър в Маями, представен от Асошиейтед прес.

С изненадващо решение съдията от федералния съд Алисия Отазо-Рейес отхвърли аргумента на прокуратурата, че Андрю Фои ще избяга от Съединени американски щати, в случай че бъде освободен. Вместо това тя съобщи, че той може да остане в Маями, в наетия дом на двете си дъщери, които са на колежанска възраст, в случай че той и фамилията му предадат документите си за пътешестване, в случай че носи гривна за следене и заплати сумата за гаранция - 500 000 $.

Прокурорите обявиха, че ще апелират решението, което значи, че не е ясно по кое време и дали Фои ще бъде освободен.

51-годишният Фои беше задържан предходната седмица по време на акция на Американската организация за битка с опиатите (ДЕА), откакто приел 700 000 $ в брой от сътрудниците ѝ под прикритие и информатори, които се показали за мексикански наркотрафиканти. Според наказателното обвиняване Фои и шефът на пристанищата на Британските Вирджински острови Олеанвин Мейнард се срещнали с групата на частен аероплан в региона на Маями.

В документите по задържането се споделя, че Мейнард споделя за Фои, че " от време на време се държи като малък шарлатанин ", който не би се поколебал да се възползва от проект, направен благодарение на мними представители на ливанското придвижване Хизбула, за преместване на огромни количества кокаин през ръководената от него английска територия в Карибско море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР