Премиерът на Белгия Александер де Кро представи пред Европейския парламент

...
Премиерът на Белгия Александер де Кро представи пред Европейския парламент
Коментари Харесай

Премиерът на Белгия представи целите на ЕП до края на мандата му

Премиерът на Белгия Александер де Кро показа пред Европейския парламент програмата на 6-месечното председателство на Белгия на Съвета на Европейски Съюз, което стартира на 1 януари. Шест са главните цели, измежду които блян към зелен и обективен преход, както и отбрана на хората и границите и поощряване на световна Европа. Като водеща задача през идната половин година Белгийското председателство си слага и продължаването на помощта за Украйна.

Председателството показва подготвеност да продължи работата по окончателното приемане на измененията в европейското законодателство за миграцията и по укрепването на Шенгенското пространство.

Дами и господа, 2024 година ще бъде решаваща година. Много неща са заложени на карта за Европа. Това е година, в която нашата независимост ще бъде сложена на тестване. Не единствено с изборите за тази европейски парламент, само че също и изборите оттатък океана. Ако 2024 година още веднъж ни донесе мотото " Америка преди всичко ", то повече от всеки път Европа ще бъде " сама за себе си ". Като европейци ние не би трябвало да се опасяваме от тази вероятност. Трябва да я приемем. Трябва да сложим Европа на по-солидна основа. По-силна, по-суверенна, по-самостоятелна. Европа, която дава резултати и трансформира живота на хората.
Александър Де Кроо, министър-председател на Белгия

С края на белгийското председателство ще пристигна и краят на мандата на този Европейски парламент. Според ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола от началото на мандата институцията е приела значими закони, с цел да направи Европа по-справедлива и по-конкурентна. Пред камерата на Евронюз Мецола съобщи, че Парламентът е намерил " невиждано единение в центъра " по време на нейното председателство. Според нея обаче това може да се промени след вота.
Искам новите членове на Европейския парламент, да бъдат спокойни, че структурите са мощни и че нашите правила се съблюдават. През миналата година свършихме доста работа и бих желал да бъдем оценени по нея, а не по дейностите на някои изказвания във връзка с дребен брой лица.
Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент

Изборите за европейски парламент ще се проведат през юни тази година. За възможни спечелили към момента не може да се приказва, защото специалистите считат, че конкуренцията е извънредно динамична.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР