Премиерът на Белгия, Александър де Кро, съобщи, цитиран от местни

...
Премиерът на Белгия, Александър де Кро, съобщи, цитиран от местни
Коментари Харесай

Белгия извършва разследване на мрежа за руско влияние в Европейския парламент

Премиерът на Белгия, Александър де Кро, заяви, представен от локални медии, че Белгия проверява мрежа за съветско въздействие в Европейския парламент. Следствието се организира в няколко страни, където се допуска, че евродепутати са получили пари в брой от Москва, предава Българска телеграфна агенция.

Де Кро отбелязва, че предходната седмица в Белгия влязоха в действие законови промени, свързани с външната интервенция и шпионската активност. Той прецизира, че забърканите евродепутати са получавали заплащане, с цел да популяризират съветска агитация.

Според него задачата е в идващия състав на Екологичен потенциал след изборите през юни да има по-голямо наличие на проруски представители, с цел да се реализира понижаване на европейската помощ за Украйна. Де Кро е добавил, че Белгия е поискала незабавно съвещание на Агенция на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроюст). Той предлага със случая да се заемат Европейската прокуратура и Европейската работа за битка с измамите със средства от Европейски Съюз (ОЛАФ). Ако се удостовери, този случай ще бъде вторият засечен опит за външно въздействие в Екологичен потенциал от последните месеци след експлоадирането на абсурда " Катаргейт " и установяването на проруско държание на евродепутатката Татяна Жданока, която през вчерашния ден беше санкционирана с 1750 евро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР