Премиерът на българия Николай Денков заяви на закриващата церемония на

...
Премиерът на българия Николай Денков заяви на закриващата церемония на
Коментари Харесай

Денков: Гърция не е сама. Можете да разчитате на България за помощ след наводненията

Премиерът на българия Николай Денков съобщи на закриващата гала на 87-ия интернационален търговски панаир в Солун, чме Гърция не е сама и може да разчита на България и Европейски Съюз за възобновяване от опустошителните наводнения.

По думите му, наводненията в България също са взели жертви и по тази причина двете страни, които са изправени пред сходни климатични проблеми, би трябвало да си сътрудничат, с цел да се оправят с тези провокации, написа Българска национална телевизия.

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи огромна стратегия за възобновяване, която включва завръщане на хората по домовете им, огромни помощи от Европейски Съюз. По думите му, цената на възобновяване ще е голяма.

“Тази вечер желая да изразя ясно и високо следното обръщение: Гърция не е сама. Имате доста другари и сътрудници, които няма да пожалят старания, с цел да ви оказват помощ да се справите с следствията. България и целият Европейски Съюз са с вас. Ние също имаме жертви в наводненията у нас. И двете страни сме изправени пред сходни проблеми като наводнения и пожари. Да си оказваме помощ и да работим дружно, е наложително. Като образец - тази година България два пъти изпрати екипи за битка с пожарите, с цел да оказват помощ в битката с опустошителните пожари в Гърция ”, акцентира министър председателят Николай Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР