Премиерът на България Кирил Петков се е извинил на македонския

...
Премиерът на България Кирил Петков се е извинил на македонския
Коментари Харесай

Пресцентърът на Ковачевски пред Tribune: Петков ни се извини за Блинкен

Премиерът на България Кирил Петков се е извинил на македонския си сътрудник Димитър Ковачевски, че го е премахнал от фотографията с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Медията ни потърси първоизточника на въпросния фотос, откакто от пресцентъра на Петков оповестиха, че по този начин им бил изпратен от евроинституциите. Тъй като срещата се организира в границите на Мюнхенската конференция по сигурността, а и че беше оповестена в обществената мрежа на Ковачевски, породи подозрение за това кой в действителност е премахнал македонският министър председател.

Tribune.bg потърси информация от пресцентъра на Ковачевски. От там дадоха отговор извънредно дипломатично поради създалата се обстановка.

Ето какво написаха те:

Уважаеми,

Във връзка с вашия въпрос, в продължение ви изпращаме днешното изказване на премиера Ковачевски:

„ Вчера имаше изказване на пресслужбата на държавното управление на Република България, че това е несъзнателен пропуск, аз, министър председателят Петков и нашите делегации имахме в действителност страхотна връзка в границите на Мюнхенската конференция по сигурността и желая да имам вяра, че отговорът даден от пресслужбата на Правителството на Република България е този, който е верният и че ще продължим с сполучливата връзка и отсега нататък. "

С почитание,

Во однос на Вашето прашање, во продолжение Ви ја испраќаме денешната изјавата на премиерот Ковачевски:

„ Веќе имаше през вчерашния ден изјава од страна на прес службата на Владата на Република Бугарија дека се работи за ненамерен пропуст, јас, премиерот Петков и нашите делегации имавме навистина одлична комуникација во рамки Минхенската безбедносна конференција и сакам да верувам дека одговорот кој е даден од прес службата на Владата на Република Бугарија е тој којшто е вистинскиот и дека ќе продолжиме со сполучливата комуникација и во иднина. “

Со респект,
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР