Премиерът на България Кирил Петков потвърди в Народното събрание, че

...
Премиерът на България Кирил Петков потвърди в Народното събрание, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хляб ще има. Купуваме 1,5 млн. тона зърно за държавния резерв

Премиерът на България Кирил Петков удостовери в Народното събрание, че държавното управление е решило да купи количество зърно, задоволително на България до последваща годишна продукция пред 2023 година Въпросът му беше заложен от депутата от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

„ Тази седмица ще набавим количествата на пазарни цени. Ще се съхранява в складовете на държавния запас. За нас е огромен приоритет българското снабдяване и желаеме да сме сигурни, че българското население е обезпечено откъм зърно. Износът не е спрян, даже и през вчерашния ден кораби напуснаха пристанището, натоварени със зърно. Българският самун ще бъде обезпечен до 2023 г.”, увери министър-председателят Народното събрание.

По думите на Петков няма проблем и с петролните доставки в страната ни.

" Лукойл " е съветска компания, само че собствеността й е швейцарска и не попада под удара на глобите. Тя ще продължи да работи в България ", сподели още министър председателят.

Костадин Костадинов съобщи, че е бил в Украйна през миналата седмица. По думите му никой не знае, че България ще дава филантропична помощ на украинците.

„ Защо се бавим и по какъв начин ще осигурите идването на стоката до българите в Украйна?”, попита премиера депутатът.

„ 8 камиона с филантропични помощи отпътуваха за Украйна. А съвещание на Министерски съвет взехме решение да отпуснем от държавния запас храни и лекарства на стойност от 1.4 млн. лева Транспортът е отговорност на отрасловия министър”, отговори Кирил Петков на водача на „ Възраждане”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР