Премиерът на България Кирил Петков оправи един от големите гафове,

...
Премиерът на България Кирил Петков оправи един от големите гафове,
Коментари Харесай

Киро се сети за българското знаме - най-накрая го постави правилно

Премиерът на България Кирил Петков оправи един от огромните гафове, които сътвори през последни дни, видя ПИК. Преди няколко дни министър-председателят направи видеообръщение с апел българите да се имунизират. Тогава медията ни видя, че Петков на ревера си има закачени българското и европейското флагове, които необичайно за какво бяха сложени наопаки.

Днес Петков още веднъж беше поставил на ревера си значката с двата флага, като този път тя беше сложена по този начин, че знамената да са в вярна поредност.

Според Конституцията на Република България знамето би трябвало да бъде сложено водоравно от горната страна надолу, като първи е белият цвят, следван от зеленият и най-после – аленият. е народен знак, изразяващ суверенитета и независимостта на българската страна.
свързани новини129276на 11.01.2022
Обърнатият байрак на страната ни обаче символизира военно състояние, по тази причина е и доста значимо да се съблюдават по този начин добре регламентираните правила за разполагане на националният ни знак. Очевидно това не важи за премиера ни, който няма терзание да се появи във видеобръщението с извърнат байрак.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР