Премиерът на България Бойко Борисов посети Божи гроб. Той е

...
Премиерът на България Бойко Борисов посети Божи гроб. Той е
Коментари Харесай

Бойко Борисов се преклони на Божи гроб

Премиерът на България Бойко Борисов посети Божи гроб. Той е на работно посещаване в Израел. Министър-председателят се поклони пред свещеното за всички християни място.

В делегацията на българския министър председател вземат участие вицепремиерът Томислав Дончев , министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

 Гражданите на Израел изпитват надълбоко почитание към българите
Гражданите на Израел изпитват надълбоко почитание към българите

Заяви президентът на Израел Реувен Ривлин

По време на визитата си Борисов се срещна с Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети . Патриархът удостой Бойо Борисов с Орден на рицаря на Йерусалим за неговите заслуги към православието . Премиерът ни бе провъзгласен за върховен пълководец на Ордена на Светия Божи гроб, като го награди със златен кръст, върху който има златна корона и звезда.

От соя страна Борисов посочи пред Теофилос, че столицата ни - София е образец за етническа приемливост . " В рамките на единствено един квадратен километър имаме православен храм, джамия, синагога и католическа черква ", изясни министър председателят.

 Борисов обсъждал с Нетаняху взаимно произвеждане в региона на защитата Обновена
Борисов обсъждал с Нетаняху взаимно произвеждане в региона на защитата

Израел постоянно ще бъде признателна на България, уверен Нетаняху

Премиерът на България благодари на патриарха на Ерусалим за опцията той и българската делегация да се допрян до това свещено и непреходно място. Бойко Борисов увери Теофилос Трети, че България поддържа изцяло Патриаршията в Ерусалим в задачата й да носи мир и съгласие по света.

Теофилос пък се обърна към министър-председателя с думите, че българската делегация той възприема като посланици на мира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР