Премиерът на България Бойко Борисов , намиращ се под натиск,

...
Премиерът на България Бойко Борисов , намиращ се под натиск,
Коментари Харесай

AFP: Българският премиер уволни правосъдния министър, за да спаси кожата си

Премиерът на България Бойко Борисов , намиращ се под напън, с цел да се опита да спре продължаващите със седмици митинги, призоваващи за неговата лична оставка. Това твърди в обява организация Франс прес, припомняйки за продължаващите към този момент съвсем два месеца митинги в София, блокирали централни булеварди и настояващи за оставката на Борисов и главения прокурор Иван Гешев поради „ хипотетични връзки със подмолни олигарси “, съобщи БГНЕС.
„ 50-годишният попадна под обстрел като един от създателите на спорно предложение за нова Конституция, което значително бе подложено на критика от специалисти и незабавно отхвърлено от протестиращите “, осведоми организацията. „ Проектът не е в посока на възстановяване на отчетността на основния прокурор - въпрос, от дълго време бележит от български и интернационалните наблюдаващи, както и от Европейския съд за правата на индивида като опитващ се да ограничи правата на президента “.
 Анна Заркова попита: Защо си отива „ най-хубавият правист ”? Анна Заркова попита: Защо си отива „ най-хубавият правист ”?
Защо „ най-хубавият правист " на държавното управление хвърли оставка? Защо по този начин скочи като опарен, като че ли някой подпали стола му на правосъде...
Агенцията акцентира, че Борисов към този момент уволни четирима министри в опит да успокои антикорупционните протестиращи и по този начин да избави кожата си. Очаква се Народното събрание да стартира обзор на предлагането за Конституция, когато есенната му сесия стартира на 2 септември, като се чака дебатите да лишават месеци.
Според обявата, анализаторите са отхвърлили предлагането като опит на Борисов да завоюва време и да резервира поста си до приключването на сегашния му трети мандат през март 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР