Премиерът на Австралия Скот Морисън се извини, че е отишъл

...
Премиерът на Австралия Скот Морисън се извини, че е отишъл
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия на почивка на Хаваите, докато страната гори

Премиерът на Австралия Скот Морисън се извини, че е отишъл на отмора на Хавайските острови тази седмица, до момента в който рецесията с горските пожари в страната се утежни, оповестяват международните осведомителни организации.

Пожари бушуват в цялата страна на фона на гореща вълна, която докара до най-горещите два дни в историята на страната.

Двама доброволци пожарникари починаха при пътен случай през вчерашния ден, до момента в който са се борили с големия пожар покрай Сидни. Двамата са били затиснати в автомобила си от паднало дърво.

Морисън сподели, че ще приключи отпуската си по-рано. Отсъствието му тази седмица провокира рецензии и митинги.

" Изразявам надълбоко страдание за всяко огорчение, породено на който и да е от многото австралийци, наранени от ужасните горски пожари от моето излизане в отпуска със фамилията по това време ", уточни австралийският министър председател.

При горските пожари в Австралия починаха осем души, бяха унищожени повече от 700 къщи и изгоряха милиони хектари от септември насам.

Повече от 100 пожара избухнаха в Южна Австралия на фона на " пагубни " условия през днешния ден, до момента в който щатът Нов Южен Уелс се готви за сходни условия в събота.

Морисън беше всеобщо неодобрен, откакто се появиха известия, че той е отпътувал, откакто е излязъл в необявен отпуск и се носеха клюки, че е на Хаваите.

В интернет се появиха апели за оставката му.

Критиките се ускориха, откакто горещата вълна счупи температурните върхове в цялата страна и изостри големите пожари, което направи задачата още по-трудна за изтощените пожарникари - доста от тях доброволци.

Министрите от държавното управление опазиха почивката на Морисън като " уместна ", само че отхвърлиха да потвърдят местонахождението му. От пресслужбата му са декларирали, че известията, че е на Хаваите, били " погрешни ".

Той обаче удостовери в изявление за австралийско радио, че е на Хаваите със фамилията си. Той добави, че получавал постоянни брифинги за ситуацията с пожарите и за бедствието през предходната седмица с избухналия вулкан в Нова Зеландия, при което починаха 11 австралийци.

Мнозина австралийци упрекват Морисън и неговото държавно управление в безучастие във връзка с климатичните промени.

Правителството не желае да приказва за ролята на климатичните промени във утежняването на ситуацията с пожарите. Това провокира други митинги.

Австралия беше подложена на критика в интернационален проект поради дейностите си по отношение на климатичните промени, като Организация на обединените нации я дефинира като една от дребното страни от Г-20, които не извършват обещанията си за излъчванията на парникови газове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР