Премиерът на Армения Никол Пашинян обяви, че предсрочни парламентарни избори

...
Премиерът на Армения Никол Пашинян обяви, че предсрочни парламентарни избори
Коментари Харесай

Пашинян: Предсрочните парламентарни избори в Армения ще се състоят на 20 юни

Премиерът на Армения Никол Пашинян разгласи, че предварителни парламентарни избори за слагане завършек на тежката политическа рецесия в страната ще се състоят на 20 юни, предава Франс прес.

Във фейсбук Пашинян през днешния ден съобщи, че свикването на такива избори е " най-хубавото средство " за излизане от рецесията, откакто отхвърляше настояванията на опозицията да подаде оставка поради военното проваляне, което Армения претърпя от Азербайджан за региона Нагорни Карабах през есента на предходната година.
https://www.facebook.com/nikol.pashinyan/posts/2923103798009996
Призиви към премиера да се отдръпна се насочат от ноември, когато той одобри реализирано с посредничеството на Русия помирение след траяли месец и половина боеве, при които етническите арменци отстъпиха теротория на азерските сили във и край към Нагорни Карабах, показва Ройтерс.

В резултат на диалозите, които имах с арменския президент, с групировката " Моя стъпка " и с лидера на партия " Светла Армения ", изключителни парламентарни избори ще се състоят на 20 юни, написа Пашинян във Facebook.

Военните настояха Пашинян да се отдръпна на 25 февруари, което накара премиера да уволни командващия генералния щаб на армията. Президентът, чиято роля е значително церемониална, отхвърли да подпише отстраняването на главнокомандващия и юрист на генерала през днешния ден сподели, че той остава на поста си.

Пашинян, който беще повдигнат на власт от митингите през 2018 година, е подложен на рецензии след спора за Нагорни Карабах, считан за неуспех за арменските етнически сили. Анклавът е интернационално приет за част от Азербайджан, само че е обитаем с етнически арменци, които разполагаха с цялостен надзор върху него и близките територии след войната през 90-те на предишния век.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР