Премиерът на Армения , че е готов за предсрочни избори,

...
Премиерът на Армения , че е готов за предсрочни избори,
Коментари Харесай

Пашинян готов за предсрочни избори, предизвиква опозицията

Премиерът на Армения , че е подготвен за предварителни избори, в случай че парламентарните сили дадат единодушие, съобщи АРМЕНПРЕС. Пашинян съобщи това по време на митинга на площада на Републиката. Премиерът добави, че опозицията е положила всички вероятни старания, с цел да покаже по улиците, че хората желаят оставката му. " Те не съумяха да създадат това и аз им давам още един късмет, провокирам ги, дано проведем нови избори и ще забележим чия оставка желаят хората ", сподели Пашинян.

Пашинян упрекна някогашния президент Серж Саркисян, че е повлиял на някои генерали от въоръжените сили и дефинира неотдавнашния апел на Генералния щаб на страната към него и неговото държавно управление да подадат оставка като противозаконни. Пашинян сподели, че началникът на Генералния щаб на въоръжените сили Оник Гаспарян е направил огромна неточност, като не е извършил заповедта му да се отдръпна.
 Пашинян подготвен да хвърли оставка, кани партии за съвещания
Пашинян подготвен да хвърли оставка, кани партии за съвещания

След митингите поради съглашението за Нагорни Карабах

Припомняме, че това се случва Тълпа съперници на премиера през днешния ден нахлу в държавна постройка в центъра на столицата Ереван. В постройката са ситуирани офисите на няколко министерства. Опозиционерите организираха митинг във фоайето на партера, призовавайки чиновници на ведомствата да не вземат участие в митинга на последователите на Пашинян . Викайки лозунги с искане за оставката на премиера, те са напуснали постройката. " Завършваме нашата акция. Целта ни беше да покажем, че можем да влезем във всяко министерство ", сподели един от участниците.

Според информации в медиите заместник-началникът на Генералния щаб на Армения се е подиграл на премиера поради изявлението му за " Искандер ", поради което Пашинян го уволни. Той приготви и Оник Гаспарян, само че президентът Армен Саркисян отхвърли да го подпише. Премиерът изпрати второ обращение до президентската администрация. Управляващата парламентарна секта " Моята стъпка " заплаши Саркисян с импийчмънт.
 Стотици арменци желаят оставката на Пашинян поради Нагорни Карабах
Стотици арменци желаят оставката на Пашинян поради Нагорни Карабах

Опозицията възнамерява други митинги идната седмица

В отговор арменските въоръжени сили желаеха напускането на самия Пашинян. Ръководителят на кабинета оцени това като опит за прелом и прикани своите последователи да излязат на улицата. Междувременно опозицията издигна барикади и разположи палатков лагер наоколо до Народното събрание, като те не са в въодушевление за договаряния с управляващите и упорстват за оставката на премиера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР