Премиерът на Албания заяви днес, че очаква да се извини

...
Премиерът на Албания заяви днес, че очаква да се извини
Коментари Харесай

Еди Рама: Очаквам президентът на Сърбия да се извини на Албания

Премиерът на Албания съобщи през днешния ден, че чака да се извини от името на Сърбия за изказването на сръбския министър на защитата Александър Вулин, който дефинира като " естествено злополучие ".
" Разбирам, че може да няма власт над това злополучие, само че дано го резервира за себе си и за Сърбия ", сподели Рама.
Премиерът съобщи, че посланикът на Сърбия в Тирана е извикан в Министерство на външните работи, където ще му бъде връчена вербална нота и ще му бъде обяснено, че никой в държавното управление на Сърбия не може да наскърбява държавното управление на, албански министър или министър-председателя на Албания.
 Рама: Вучич може да иде и на Луната, само че най-после ще седне с нас Рама: Вучич може да иде и на Луната, само че най-после ще седне с нас
Президентът на Сърбия може да върви на Запад, на Изток, в случай че желае, може да отиде и на Луната, само че най-после въпреки всичко ще седне с нас, съобщи алинея..
По отношение на Косово Рама съобщи, че е доста удовлетворен, че страната е част от по този начин наречения „ мини-Шенген ”, заяви Албанската телеграфна организация.
Проведеното взаимно съвещание на държавните управления на Албания и на Косово и изказването на Рама, че пристанището в Дуръс също ще бъде Косово, провокира реакцията на сръбския министър на защитата Александър Вулин.
Той упрекна Рама, че се стреми към основаване на Велика Албания, като в изявлението си употребява обидна подготовка против албанците, които назова „ шиптъри ”. Според Вулин, албанците могат да се сплотяват и да окупират непознати територии, до момента в който сърбите не могат да се сплотяват даже на личната си земя.
Тогава последва незабавна реакция на Еди Рама в обществените мрежи: „ Вярно ли е това или е смешка, с която се подиграват промити мозъци, които са държали целия район в мрак в продължение на епохи? Наистина желая това да е смешка, в противоположен случай би било обезверена демонстрация на мизерно мислене, което би трябвало недвусмислено да осъдите. " написа Рама в Twitter.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР