Премиерът на Албания обвини Великобритания в сряда, че използва гражданите

...
Премиерът на Албания обвини Великобритания в сряда, че използва гражданите
Коментари Харесай

Еди Рама срещу намесването на албанците в имиграционната риторика във Великобритания

Премиерът на Албания упрекна Англия в сряда, че употребява жителите на страната му като изкупителни жертви за провалената си имиграционна политика след унизителни мнения на английски министри за повишаване на броя на албанците, търсещи леговище, предава Ройтерс.

Еди Рама сподели, че Великобритания неоснователно упреква албанците " като причина за престъпността и граничните си проблеми " и нападна " безумната " и " лесна изразителност ".

В поредност от изявления в " Туитър " Рама сподели, че английската " реторика на престъпността " в последна сметка " санкционира почтените ", в това число предприемачи и работливи албанци, които заплащат налози във Англия.

Коментарите му са отговор на изказванията на английски министри, че албанците стоят зад скока на идващите с дребни лодки през Ламанша и че доста от тях са забъркани в проведена престъпност и се стремят да злоупотребяват със законите за актуалното робството във Англия.

Албанците съставляват 42% от хората, пътуващи с дребни лодки сред май и септември тази година, съгласно данни на английското държавно управление, оповестени в сряда . Малко над 11 000 албанци са пристигнали през тези пет месеца, спрямо 815 през 2020 година, демонстрират данните.

По-рано тази година Англия подписа съглашение с Албания за експулсиране на нейни жители, които нямат право да останат на Острова, а английското държавно управление съобщи, че желае да откри метод да форсира обработката на молбите за леговище от албанци и да ги върне, в случай че е належащо.

Запитан за мненията на Рама, представител на английското държавно управление сподели, че то е решено да надгражда съдействието си с Албания, в това число за справяне с незаконната миграция.

" Работейки дружно, ще продължим да използваме всяка опция, с цел да пресечем дейностите на проведени незаконни групировки и трафикнти на хора ", сподели представителят.

В понеделник английският министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман сподели, че има " скок в броя на идващите албанци " и те са най-вече млади, необвързани мъже, които са или част от проведени незаконни банди, или вземат участие в незаконна активност обвързвана с опиати.

Рама сподели, че 70% от 140-те хиляди албанци, които са се преместили във Англия, са живели преди този момент в богати европейски страни като Италия и Гърция и не идват непосредствено от Албания.

Той посочи, че 1200 от тях са предприемачи и в случай че Англия желае повече помощ за справяне с казуса с мигрантите, тогава би трябвало да се отнася към страната му с " почитание ".

" Албанците в Обединеното кралство работят интензивно и заплащат налози ", сподели той. " Обединеното кралство би трябвало да се бори с незаконните банди от всички националности и да спре дискриминирането " на албанците, сподели той.
 Макрон и Сунак умуват по какъв начин да преборят незаконната миграция през Ламанша
Макрон и Сунак умуват по какъв начин да преборят незаконната миграция през Ламанша

Двамата водачи организираха първи телефонен разговор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР