Премиерът на Албания Еди Рама заяви, че ако Сърбия не

...
Премиерът на Албания Еди Рама заяви, че ако Сърбия не
Коментари Харесай

Еди Рама с предупреждение към Сърбия

Премиерът на Албания Еди Рама съобщи, че в случай че Сърбия не освободи тримата арестувани косовски служители на реда, това ще докара до заледяване на връзките на Албания със Сърбия, заяви Евронюз Албания, като се базира на обява на Рама в Туитър, съобщи Българска телеграфна агенция. 

„ Колкото по-дълго стоят арестувани в Сърбия тези трима мъже, които даже и да са минали границата, не са направили закононарушение, толкоз по-малко ще е допустимо нашите двустранни връзки (Албания–Сърбия) да не създадат доста крачки обратно! ", написа Рама в Туитър.

От друга страна, съгласно Еди Рама, " в случай че не се случи деескалация, огромният губещ ще бъде Косово “. Албанският министър председател акцентира, че в случай че косовският му сътрудник Албин Курти продължи да упорства на своето и е против съдружниците на Косово, обстановката ще се усложни. Рама счита, че подобен процес на събитията би засилил пълномощията на силите на НАТО КейФОР, Косово би изгубило „ формалния надзор (…) върху цялата си територия “ и би имало „ Република КейФОР на север в Косово “. 

Рама прикани Курти да излезе от „ черупката на самоизолирането “ и да не губи косовския Север, като вижда на всички места врагове и предатели.

„ Времето е в този момент и то лети! “, написа Рама в края на обявата си в Туитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР