Премиерът Магдалена Андершон каза, че Швеция ще предостави още 500

...
Премиерът Магдалена Андершон каза, че Швеция ще предостави още 500
Коментари Харесай

Швеция с допълнителен пакет от военна помощ за Украйна

Премиерът Магдалена Андершон сподели, че Швеция ще даде още 500 милиона крони (46,75 милиона долара) военна помощ на Украйна, с цел да помогне на нацията да се отбрани от съветската експанзия.

Това оповестява Ройтерс, предава Укринформ.

„ Ще продължим да поддържаме Украйна, до момента в който войната продължава “, сподели Андершон след среща с ръководителя на Министерството на външните работи на Украйна, Дмитро Кулеба.

Тя добави, че като цяло шведското държавно управление ще даде на Украйна спомагателен пакет от помощ на стойност 1 милиард крони, който ще включва както военна, по този начин и гражданска помощ.

Премиерът на Швеция не предложи никакви детайлности за военния пакет, отбелязвайки, че той ще бъде сходен на предходния пакет, който включваше противотанкови оръжия, персонални защитни средства и съоръжение за почистване на мини.

Гражданската част от пакета ще включва покупки на украинска пшеница, която ще бъде предадена на страни, изправени пред дефицит на храни, и ще помогне за стимулиране на стопанската система на Украйна.

На собствен ред Кулеба прикани Швеция да даде гаубици и муниции.

" Докато войната продължава, ние ще желаеме още оръжия ", сподели Кулеба пред кореспонденти.

Както оповестява Ukrinform, министърът на външните работи Дмитро Кулеба е на посещаване в Швеция и Чехия на 29-31 август, с цел да разиска увеличението на санкционния напън върху Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР