Премиерът Кирил Петков заяви късно снощи в Брюксел, че не

...
Премиерът Кирил Петков заяви късно снощи в Брюксел, че не
Коментари Харесай

Кирил Петков не очаква парламентът да реши днес за РСМ

Премиерът Кирил Петков съобщи късно нощес в Брюксел, че не чака през днешния ден Народното събрание да одобри дефинитивно решение по френското предложение за преговорната рамка и започването на договаряния с Република Северна Македония (РСМ) и Албания за участие в Европейския съюз.

Кирил Петков взе участие в срещата на върха на водачите от Европейски Съюз, на която са поканени и водачите на страните от Западните Балкани, предава Българска национална телевизия.

Премиерите на РСМ и Албания Димитър Ковачевски и Еди Рама в четвъртък демонстрираха остро недоволството от следващото отсрочване на решението за повдигане на българското несъгласие.

" Това, което през днешния ден се случи, е, че българската позиция беше непроменена, беше разбрана и в този момент всички чакат българският парламент да даде крайното решение. Така че желая тук доста ясно да кажа - всички тези думи, че министър председателят няма да си удържи на думата, прави подмолни покупко-продажби, ето това, което дадох обещание, това се случи.

И няма кой - нито извън, нито от вътрешната страна да ме накара да счупя обещанието, което бях дал на българския народ ",

съобщи министър-председателят в оставка Кирил Петков.

" Ние ще създадем всичко по силите си, с цел да получим нужната позиция от българския парламент. Това е наша отговорност - да дадем опция на двете страни и Северна Македония да може да направи последната стъпка. Те направиха към този момент толкоз доста, в идващите дни и седмици би трябвало да реализираме прогрес със Северна Македония и Албания ", безапелационен бе президентът на Франция Еманюел Макрон.

Европейският съвет продължава и през днешния ден - европейските водачи ще разискват войната в Украйна, в това число и въздействието ѝ върху световната продоволствена рецесия.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР