Премиерът Кирил Петков заяви, че корабите и самолетите на НАТО,

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че корабите и самолетите на НАТО,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Напрежението се вдига, но не бих казал, че дрънчи на война

Премиерът Кирил Петков съобщи, че корабите и самолетите на НАТО, които идват на наша територия, не са поради изключителната обстановка с Русия и Украйна, а се базират на решения на алианса от 2016 година за засилено наличие в Черно море и за " ер полисинг " - охраняване от въздуха на съюзническите територии.

" Напрежението се подвига, само че не бих споделил, че сега дрънчи на война ", добави Кирил Петков.

Основният орган, който ще взема решения по напрежението сред Русия и НАТО, ще е Съветът по сигурността, който ще заседава през днешния ден следобяд и ще одобри рекомендации към Министерския съвет, а Министерски съвет - към Народното събрание, сподели Кирил Петков.

Той сподели, че Съветът по сигурността е безусловно задоволителен сега и не се постанова привикване на Консултативния съвет за национална сигурност. За разлика от съвета към премиера, в КСНС вземат участие и представители на парламентарните сили.

" Не е време да се упражняваме в политика. Важен е националният интерес ", добави Петков по адрес на рецензиите на Борисов по отношение на дейностите на кабинета по отношение на интернационалните събития.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР