Премиерът Кирил Петков започна днес посещението си във Ватикана и

...
Премиерът Кирил Петков започна днес посещението си във Ватикана и
Коментари Харесай

Петков на посещение във Ватикана и Италия

Премиерът Кирил Петков стартира през днешния ден визитата си във Ватикана и Италия с поднасянето в Рим на венец на бюст-паметника на популярния български бунтовник и бунтовник Капитан Петко челник. Скулптурата е издигната на Хълма на гарибалдийците, паралелно с други велики италиански революционери.

Това оповестиха от държавната пресслужба.

На хълма Джаниколо наоколо до паметника на Капитан Петко челник има паметна плоча, на която е написано: " В памет на българите-гарибалдийци, които със мъжество и подвиг се биха за свободата, единението и независимостта на Италия. От признателна Италия. "

Утре министър председателят и ръководената от него публична делегация ще бъдат признати на визита от главата на Римокатолическата черква и ще се поклонят пред светите за българите места в Рим.

Тя е във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий , на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност - 24 май. Това е самопризнание за огромния принос на светите братя Кирил и Методий за международната просвета и нематериалност.

През 1980 година папа Йоан Павел II афишира двамата светци за съпокровители на Европа и отваря необятно тематиката за единството на европейския континент, в който славянските нации имат своето почтено място.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР