Премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността утре - 25

...
Премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността утре - 25
Коментари Харесай

Петков свиква Съвета по сигурността във вторник заради Украйна

Премиерът Кирил Петков привиква Съвета по сигурността на следващия ден - 25 януари, от 16:30 ч., оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. Участниците ще обсъдят напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса. 

Съветът по сигурността е на директно послушание на министър-председателя. Неговата съществена задача е да проучва положението на системата за отбрана на националната сигурност.

Членове на съвета са: министърът на вътрешните работи; министърът на отбраната; министърът на външните работи; министърът на финансите; началникът на отбраната; основният секретар на Министерството на вътрешните работи; ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност ”; ръководителят на Държавна организация „ Разузнаване ”; шефът на работа „ Военна информация ”; началникът на Националната работа за охрана; секретарят на Съвета по сигурността; двама представители на президента на Републиката, категорично избрани от него с декрет. Президентът може да взе участие персонално в съвещанията на Съвета по сигурността.

Във вторник Петков ще има и задачата да заседава дружно с представители на държавното управление на Северна Македония, отпред с премиера Димитър Ковачевски. Той е на двудневно посещаване в София, откакто на 18 януари Кирил Петков направи аудиенция в Скопие.

По-рано през днешния ден поради оповестената от НАТО бойна подготвеност в Източна Европа. Причината за дейностите на Алианса е скупчването на над 100 хиляди съветски военни към украинската граница и увеличаващите се опасения, че ще последва инвазия.

Съюзниците от НАТО изпращат още бойни самолети и кораби, с цел да укрепят наличието на Алианса в Източна Европа. оповестиха от организацията през днешния ден.

Дания изпраща фрегата в Балтийско море и се готви да разположи 4 изтребителя F-16 в Литва в поддръжка на задачата за въздушни патрули на Алианса. Испания разполага кораби в Черно море и обмисля изтребители за България.

Франция е подготвена да изпрати войски под командване на НАТО в Румъния. Нидерландия изпраща два изтребителя F-35 към България през април, кораб и сухопътни сили ще са в подготвеност. САЩ обмислят сходна стъпка в източноевропейските членки на Алианса.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР